Over ons

Anita 's zorgbegeleidingsblog

Mijn naam is Anita en ik ben de vrolijke schrijfster van deze blog. Ik ben sinds de jaren ’80 actief in de zorg en heb veel meegemaakt op de werkvloer als in de veranderingen van het systeem. Vaak kwam ik in contact met mensen die meer wilde weten over hoe het tegenwoordig te werk gaat en waar ze op kunnen rekenen als het om zorgbegeleiding gaat. Met enthousiasme heb ik de antwoord op deze vragen omgezet tot deze blog. Hier schrijf ik over het reilen en zeilen in de zorgwereld en over alle nieuwe regels en trends op het gebied van zorgbegeleiding.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

  • Ouderenzorg 9 november 2017

    De laatste jaren is er in Nederlands veel veranderd op het gebied van ouderenzorg. Er is een minder groot

Anita 's zorgbegeleidingsblog

Ouderenzorg

by Stephen Reed

De laatste jaren is er in Nederlands veel veranderd op het gebied van ouderenzorg. Er is een minder groot budget beschikbaar en thuiswonen wordt gestimuleerd. Daar is natuurlijk wel het een en ander voor nodig. Extra hulp in huis en extra voorzieningen waardoor het langer thuiswonen mogelijk is. In deze blogpost vindt je allerlei hulpmiddelen die er voor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen wonen. Ben je op zoek naar informatie over de zorg voor een oudere? Wat moet je regelen wanneer er geen plek is in een verzorghuis en hoe maak je het leven van deze oudere makkelijker? Hier vindt je een aantal manieren waarop de ouderenzorg particulier te regelen is. 

Huishoudelijke hulp

Een van de belangrijkste dingen om te regen voor het thuiswonen van een oudere is het regelen van hulp in de huishouding. Hulp op maat kan helpen het huis en de klussen op orde te houden. Een vaste hulp in huis de wekelijks komt helpen is een noodzaak. Er zijn verschillende manieren om particulier schoonmaakhulp in te schakelen. Er zijn bureaus die helpen bij het regelen van hulp in de huishouding. Op deze manier blijft het onderkomen schoon en kan bijvoorbeeld de was ook bijgehouden worden.

Thuiszorg

Wanneer er geen plek is in een verzorghuis maar wel zorg nodig is, kan door de dokter thuiszorg ingeschakeld worden. Op deze manier krijgt de oudere de zorg die hij/zij nodig heeft in huis. Een thuishulp kan ook goed bijhouden of er vooruitgang of verslechtering van de situatie gaande is. Het zijn een paar extra ogen die de oudere goed in de gaten houden. Thuiszorg wordt zowel particulier als door de gemeente gefundeerd. 

Mantelzorg

Wat kun je zelf doen? Woon je in de buurt en/of heb je wat extra tijd om handen? Dan wordt er de laatste jaren gestimuleerd dat de familie/vrienden/kennissen van de oudere bijdragen in de zorg. Het doen van de was, kopje koffie drinken voor de gezelligheid of een ommetje maken, zijn een aantal dingen die mensen die dichtbij staan op zich kunnen nemen. Het kan ook een taak van een mantelzorger zijn om een netwerk om de oudere te creëren. Een netwerk waardoor het thuiswonen helemaal geregeld is. Schakel een huishoudelijke hulp in en maak een schema voor bezoekjes voor de familie.  Door de veranderingen in de ouderenzorg blijven ouderen vaak langer thuiswonen. Wanneer dit goed geregeld is kan dit een goede vorm van ouderenzorg zijn. Weet wat je moet regelen en zorg voor een goed plan van aanpak zodat de zorg niet op een paar schouders komt te liggen.

Voor meer informatie spreek met Tante Louise.

Delen